Potek prijave na SDM 2023

World Youth Day

Potek prijave

Katoliška mladina zbira prijave slovenskih romarjev in je v stalnem kontaktu z organizatorjem SDM v Lizboni 2023. Katoliška mladina organizira avtobusne prevoze, registracijo romarjev in prostovoljcev, plačilo prispevkov za pakete in pomaga pri organizaciji nakupa povratnih letalskih kart za tiste, ki izberete to možnost. 

Registracije so se odprle 21. 10. 2022, ko se je registriral prvi romar – papež Frančišek. 

Vsem, ki ste se prijavili do 24. 12. 2022 je bilo možno ob registraciji urediti 10% prihranka pri  plačilu paketa SDM v Lizboni. 

Od 25. 12. 2022 je objavljena polna cena. Prijave zbiramo do zapolnitve prostih mest.

1. korak

Izbor ustreznega paketa. 

Prijava preko prijavnice na spletni trgovini Katoliške mladine ter plačilo akontacije 400 €. Prijava je sprejeta šele ob plačilu akontacije.

Preostanek stroška bo možno plačati do 15. maja 2023. 

2. korak

Ko prejmemo tvoje plačilo akontacije, te razporedimo glede na paket na ustrezen avtobus ali ti pomagamo urediti rezervacijo letalske karte, če nam napišeš, da potrebuješ pomoč. 

3. korak

Vse, ki ste se prijavili do 24. 12. 2022 in plačali 400 € (1. in 2. obrok), smo do 31. 12. 2022 registrirali in plačali strošek paketa. Cena paketa je bila do tega datuma 10% nižja.

Ostale bomo registirali v letu 2023. 

Dobro je vedeti

Strošek romanja na SDM je glede na pakete sestavljen iz: stroška avtobusa, stroška zavarovanja, stroška romarskega paketa (ali več paketov); slovenskega in portugalskega.


Mladoletni udeleženci:

Vsak udeleženec, ki je mlajši od 18 let mora zagotoviti spremstvo polnoletne osebe. Svetujemo, da polnoletni udeleženec prijavi mladoletnega, za katerega prevzema spremstvo. 

1 polnoletna oseba lahko spremlja največ 10 mladoletnih udeležencev.


Katoliška mladina zbira prijave za slovenske mlade ter skrbi za podporo na SDM: zato organizira prevoz, slovenske kateheze v času SDM, pripravljalna srečanja in slovenski romarski paket. Prijave zbiramo preko spletne trgovine Katoliške mladine. Registracijo romarjev bomo izvajali sproti, na podlagi podatkov, ki ste nam jih posredovali. Na voljo smo za kakršnokoli vprašanje, ki ga imate. Smo v stiku z organizatorjem SDM. Iz tega razloga se lahko za specifična vprašanja povezana s samim SDM-jem komunikacija zavleče.

Končna cena prevoza je odvisna od gibanja cen letalskih kart in avtobusnih prevozov. Običajno je za nižjo ceno letalskega prevoza potrebna čim bolj zgodnja prijava in nakup. Trenutne razmere na trgu prevozov so nestabilne, zato prosimo za potrpežljivost. Iz tega razloga so okvirni tudi zapisani datumi, ki lahko variirajo glede na razpoložljivost letalskega prevoza in dolge razdalje za prevažanje z avtobusom. 

ponudba

SDM paketi

Na Katoliški mladini smo pripravili več SDM paketov. 

Zaključili smo z zbiranjem prijav.